×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 27 April , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
کمیته ويژه پرورش ماهى در هرمزگان تشکیل شود

به گزارش تجارت جنوب آنلاین، علی فیروزی در نشست کارگروه شیلات استان هرمزگان، عنوان کرد: باید کمیته ويژه ای براى پرورش ماهى در هرمزگان با تعیین اهداف مشخص برای کسب و کارهای نوین و توسعه کسب و کارهای موجود و تعیین وظايف مشخص برای هر یک از دستگاه های مسئول در این زمینه، تشکیل شود.
وی با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف بیمه در زمینه پرورش ماهى با برگزاری جلسات تخصصی، ادامه داد: برای پرداخت تسهیلات مرتبط نیز می توان از ظرفيت منابع تبصره ۱۸ استفاده کرد.
سرپرست معاونت هماهنگى امور اقتصادی استانداری هرمزگان افزود: جلسات کمیته پرورش ماهى باید پروژه محور باشد و نیاز است کسب و کارهای خرد در این زمینه نیز تعریف شود.
فیروزی همچنین با بیان اینکه  از پیگیری حمل و نقل هوایی مناسب محصولات شیلاتی و کشاورزی استان هرمزگان با جذب سرمایه گذاری در این زمینه خبر داد.
وی در مورد بیمه طرح هم عنوان کردند ضرورت دارد از اساتید و کارشناسان متخصص بیمه دعوت شود و در جلسات تخصصی بیمه مزارع قفس مورد کنکاش قرار گیرد.
در ادامه مدیرکل شیلات هرمزگان ضمن ارائه  گزارش مبسوطی از وضعیت پرورش ماهی در دریا در استان و‌کشور با موضوع مشکلات و چالش های سد راه توسعه این صنعت و راههای برون رفت از این چالشها، خواستار مساعدت های ویژه در کنار حمایت ها و همکاری ها از سوی سازمان ها و دستگاه های زیرربط شدند .
عبدالرسول دریایی با اشاره به جایگاه ویژه شیلات هرمزگان به ویژه در صید و صیادی و  آبزی پروری کشور گفت: استان هرمزگان 48/58درصد از تولید میگو کشور، 50/1 درصد از تولید بچه میگو کشور و 49/3درصد از تولید ماهی در قفس کشور را به خود اختصاص داده است.
دریایی با اشاره به اهمیت و لزوم توسعه پرورش ماهی در قفس های دریایی گفت:هم راستا بودن این طرح  با توسعه دریا محور و توسعه سواحل مکران ،توسعه آبزی پروری دریایی به منظور کاهش فشار صید و حفظ گونه های با ارزش اقتصادی و محیط زیست،تولید گونه های جدید و با ارزش و … از اهم وی بهره برداری از منابع آب شور و لب شور با توجه به محدودیت منابع آب شیرین ، اشتغالزایی در جوامع محلی (بویژه جامعه صیادی)، بهره برداری از جزایر و افزایش تولید ناخالص داخلي، عدم نیاز به امکانات اولیه آبزی پروری مانند آب، برق و جاده، پایین بودن میزان سرمایه گذاری ثابت در مقایسه با سایر روش های آبزی پروری و ارز آوری مطلوب طرح و بهره برداری از پهنه های دریایی و استفاده کمتر از اراضی خشکی (بویژه در شمال كشور) را از دیگر سیاست ها، اهداف و مزایای این طرح خواند.
مدیرکل شیلات هرمزگان تعداد صيادان و گستردگي حضور آنها در طول نوار ساحلی، تسلط به عمليات دريايي، تجربه و مهارت كافي براي فعاليت هاي دريايي، کنترل و مدیریت تبعات اجتماعي و همگام سازی صیادان با سیاست های توسعه ای شیلات، تسلط به شرايط  بازار فروش داخلی آبزيان، مدیریت بهره برداری در تعدادی از بنادر ماهیگیری توسط تعاونی های صیادی و امکان استفاده بهینه از ظرفیت بنادر در توسعه پرورش ماهی در دریا، دارا بودن امکانات و تجهیزات اولیه برای ترددهای دریایی و پشتیبانی های ساحلی، نزدیکی محل زندگی و بنادر صیادی و محل تجمع صیادان به محل های مد نظر در استقرار قفس ها و اجرای طرح ها از اهم ظرفیت ها و ویژگی های جامعه صیادی برای ورود به پرورش ماهیان دریایی در قفس خواند.

در ادامه این جلسه آقای یوسفی سرمایه گذار طرح بزرگ پرورش ماهی در قفس شرکت نیکسا در منطقه بندرلنگه با ارائه پاره ای توضیحات وضعیت طرح خود و مشکلاتی که برای تولید حداکثری وجود دارد تشریح نمودند و گفتند برای برون رفت و رفع این گرانیها از این مشکلات دولت باید توجه ویژه ای از لحاظ تامین اعتبار به این طرح داشته باشد و بیمه هم به طور خاصی مدنظر قرار گیرد تا علاوه بر آنکه صنعت را کاملا بومی کرد صرفه اقتصادی طرح هم افزایش یابد تا هرچه سریعتر مجوزهای واگذار شده به بهره برداری کامل برسد.
همچنین آقای ژاله سرمایه گذار در زمینه تکثیر ماهیان دریایی نیز در این جلسه افزودند با توجه به تسهیلات ناکافی و باسود بالا که به صورت جزیی پرداخت می‌شود و در برابر این افزایش تورم غیرقابل انتظار ، راه اندازی مراکز تکثیر ماهیان دریایی که پاشنه این صنعت است دچار مشکل خواهد شد و نیاز به حمایت خاصی دارد.

برچسب ها :