×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 26 April , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 4 خبر
ارائه پیشنهاد ایجاد سامانه الکترونیک اعسار و وراثت در کشور

به گزارش تجارت جنوب آنلاین،مجتبی قهرمانی در نشست شورای قضایی استان هرمزگان ضمن خیر مقدم به رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه اظهار داشت: بدون تردید این سفر منجر به خیر و برکت برای استان هرمزگان و مجموعه دستگاه قضایی خواهد شد.

قهرمانی با اشاره به لزوم عمل به منویات مقام معظم رهبری «مد ظله العالی» و سیاست‌های ابلاغی از سوی ریاست قوه قضاییه به منظور توسعه دادرسی الکترونیک و هوشمند سازی دستگاه قضایی اظهار داشت: با توجه به محورهای ترسیم شده در معاونت آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان هرمزگان به دنبال اجرای طرح پرونده‌های تمام الکترونیک با توجه به دو اصل سامانه مندی و پرونده زدایی هستیم.

وی یادآور شد: اجرای این طرح علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌ها، ضریب امنیتی پرونده‌ها را نیز افزایش می‌دهد و موجب تسریع در رسیدگی‌ها و تسهیل امور اداری خواهد شد.

قهرمانی با بیان اینکه حوزه فناوری در تحول قوه قضاییه قطعاً نقشی مؤثر و پُرمایه ای خواهد داشت، تصریح کرد: برای تحول باید حتماً چرخش داشته باشیم و بهترین حوزه برای ایجاد تحول در یک مجموعه استفاده از فناوری اطلاعات است.

وی با اشاره به اینکه هم ایجاد سامانه و زیرساخت ها و هم نحوه استفاده از آن در عملکرد حوزه فناوری اطلاعات بسیار مؤثر می باشد، تأکید کرد: نحوه استفاده از سامانه ها نیز بسیار مهم است و در قوه قضاییه باید با توجه به تعداد کاربرها به گونه ای برنامه ریزی کنیم که با استفاده از امکانات موجود بهترین عملکرد را داشته باشیم.

رئیس شورای قضایی استان هرمزگان در ادامه یادآور شد؛ افزایش رضایتمندی مراجعین، شفافیت در عملکرد، جلوگیری از فساد، تسهیل امور مردم، تسریع در رسیدگی ها، کاهش اطاله دادرسی و صرفه جویی در هزینه ها از مهمترین فواید و مزیت های ارائه خدمات الکترونیک قضایی است.

وی خاطرنشان کرد: سیاست گذاری ما باید به گونه ای باشد که هم مطالبه ارباب رجوع به آسان ترین شکل ممکن انجام شود و هم از حجم کار همکاران و نیروی انسانی ما کاسته شود.

رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین با ارائه طرح هایی به مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه پیشنهاد راه اندازی چهار سامانه الکترونیک اعسار، احاله، اختلاف در صلاحیت و انحصار وراثت را ارائه کرد.

قهرمانی با اشاره به اینکه هم اکنون موضوع حل اختلاف در صلاحیت مراجع قضایی به طور متوسط حدود ۶ ماه زمان می برد، اظهار داشت: با راه اندازی سامانه الکترونیک حل اختلاف در صلاحیت این زمان به کمتر از یک روز کاهش خواهد یافت.

وی تأکید کرد: ما باید با توجه به سامانه مندی قضایی و پرونده زدایی بستر و زمینه ای را فراهم کنیم که هم به نفع مردم شود و هم مشتری محوری و هم کارمند محوری را به صورت توأمان در بر بگیرد.

وی با اشاره به امکان تعریف دو موضوع رسیدگی به احاله و رسیدگی به اعسار در قالب سامانه های قضایی مستقل، بیان داشت: با بهره برداری از سامانه الکترونیک رسیدگی به موضوع احاله، علاوه بر کاهش نیاز به تردد مکرر اصحاب دعوی به محل احاله، می توانیم تسهیل فرآیندهای قضایی این حوزه را امکانپذیر کنیم.

قهرمانی همچنین با اشاره به طرحی تحت عنوان صدور گواهی انحصار وراثت الکترونیک گفت: این طرح در قالب سه مرحله از جمله مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک در فاز اول، خودکاربری در فاز دوم و صدور مستقیم از طریق مراجع قضایی قابلیت اجرا خواهد داشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

wp-puzzle.com logo